Sütü ısıtıp soğutmaktan bitap düştüm desem yeridir. Ne zor şeymiş, bir tencere sütü 32-34 derece arasında tutmak.
Sabit ısıda tutmak için ne lazımsa yapıldı.
Teleme kesildi.
Beyaz peynire o bilindik dokusunu veren peynir bezi kaynatılıp hazırlandı.
Sonra da teleme süzülmek üzere cendere denilen bu beze alındı.
Sonra da teleme süzülmek üzere cendere denilen bu beze alındı.
Ve asılarak suyunu bırakması sağlandı.
Son adım da peynirlerin kesilip salamura yapılması.
Salamura kavanozuna sığmayan küçük parçalara da kıyamadım. Onları da tuzsuz kullanırız artık.
Tarifin her satırına sadık kaldım. Üstelik bu defa aritmetiği de doğru yaptım. Salamuradan çıktığında inşallah güzel bir peynirim olacak.
Bu da peynir altı suyundan çıkan lorumuz.
Daha detaylı tarif isterseniz - benim paylaşmam yakışık almazdı - Nejat hocanın blogundan yararlanın lütfen.
Her şeyi satın almaktansa ara sıra sevgimizi de katarak kendimiz yapsak ne iyi olur...