26 Haziran 2014 Perşembe

Hayaller Gerçek Olsun


Eğitimlerine de katıldığım, konuları çok güzel toparlayıp çok ayakları yere basar sentezler oluşturduğunu düşündüğüm Metin Hara'nın televizyonda yayınlanmış, kaçırdığım bir söyleşisini bulma umuduyla İnsana Güven web sitesine girmiştim. Aradığım söyleşiyi bulamadım, henüz yüklememişler. Ama bazen aramadığımız şeyleri buluruz ya. Daha önce birçok defa izlediğim, başka bir videosunu tıkladım ve bu yazıya ilham olacak cümleye denk geldim.

"Kendiniz için ne istiyorsanız onu başkasına verin."


Metin'in izniyle, o videoyu da paylaşıyorum. (Belki sizlere da başka konularda ilham verir.)



Bu konu eğitimlerde de pratik olarak işlenir. Kendi istediğini karşındakine vermek.

Birkaç şekilde anlamlandırabiliriz bu davranışı.

Birincisi:  Hani Secret vardı bir dönem. "İsteyin olsun".
"Ne isterseniz evren size verir," diyerek pek çok kişiyi heveslendirip, sonra da "Olmuyormuş canım," denilip bir kenara atılan. 



Orada bir eksik vardı. 

Secret'ın tanıtımı bile şöyle yapılıyordu: "Kim olursan ol, nerede olursan ol, o anki durumun ne olursa olsun, bu sihir bütün hayatını değiştirecek!" Web sitesine girip bakın, "The Magic"i tıkladığınızda bu sözler çıkar.

Oysa ki, çekim yasasında benzer benzeri çeker. Ne istersek evrenden onu çekmiyoruz. Bizde ne "varsa" onu çekiyoruz. 


Bakın kurabiye canavarına...

Dolayısıyla, karşımızdakine sevgi veriyorsak sevgi verilmeyi çekiyoruz. Bolluk bereket paylaşıyorsak bizimle de bolluk bereket paylaşılıyor. Sevgi doluysak sevgi dolu insanları, biraz arızalıysak da arızalı insanları çekiyoruz hayatımıza. (Bu sonuncuyu biliyorsunuz siz de zaten! Hep söyleyip duruyorsunuz ya.)

İkincisi: Bir an için gözünüzü kapatın ve karşınızdakinin siz olduğunu düşünün. Sizden çok istediği bir şey var - maddi veya manevi - ve siz de bunu yapmaya muktedirsiniz. En çok istediğiniz şeyi verme imkanı, yine "sizin" elinizde, bu durumda Kendinize bu iyiliği yapmaz mıydınız?!

Herkes böyle düşünse, herkes mutlu olmaz mıydı?!

*Sakin olun. Hayaller gerçek olur.

Bugünlük hepimiz kendimiz için ne istiyorsak onu başkasına versek 
ne iyi olur...