27 Mart 2018 Salı

HIDRELLEZ VE DİLEKLERİMİZ

"En" eğitimlilerin bir arada olduğu bir grupta, TEOG  ve YGS öncesi, çocuklara okunmuş pirinç yutturma, yeşil toplar gönderme (Metin Hara'nın kulakları çınlasın), okuma üfleme konuşmalarına denk geldiğimden beri her çeşit "Secret" yöntemine duyduğum yakınlığı uluorta ifade etmekte sakınca görmemeye başladım. Hıdrellez de bunlardan biri.

Kitaplarımda da bir şekilde bahsederim hep. Mucizelerle Yaşam ve Hayatını Upgrade Et kitaplarımda da, kitaplara bağlı blog'larımda da benzer paylaşımlarım var.

Yaşadıklarımızı kendi düşüncelerimizle yaratıyoruz; ama doğamızdan o kadar uzaklaşmışız ki düşüncelerimizi dileklerimizle ilgili şekillendirebilmek için hep özel ritüellere, odaklanmaya ihtiyaç duyuyoruz. 
İşte bu okunmuş pirinçler, nazar boncukları öyle devreye giriyorlar. 




Bu kadar koşuşturmacalı bir yaşamda, zihnimiz başka türlü sakinleşip odaklanmakta zorlanıyor ne yazık ki. Yapabilenleriniz, sakin bir zihinle, huzur içinde dileklerinizi yılın her günü, her saati, her dakikası evrene direkt gönderin tabi. Kollektif Bilincin gücünden yararlanayım diyenler de böyle günleri kullansın.

Zihni sakinleştirmek için şöyle bir şey gerekli diye düşünmeyin...


Aslında bu da yeterli.


Veya bu.


Çocuklar gibi doğadan keyif alarak, doğayla bütünleşerek de olur.


Her neyse, biz gelelim Hıdrellez'e. 5 Mayıs. Tarihi kaçırmayın!

Ne yapacağını, nasıl yapacağını bilmeyenler için benim yöntemim şöyle:

Önceden hazırladığınız veya komşu bahçede gözünüze kestirdiğiniz bir gül ağacının dallarına, bir kağıda yazdığınız dileklerinizi, güneş batarken - daha doğrusu, hava kararmadan - asıyorsunuz. 



Sonra sabah uyandığınızda - hiç konuşmadan da derler ama ben hep konuşurum :-) , değişen bir şey olmuyor - bu kağıdı alıp denize atıyorsunuz. Deniz yoksa toprağa gömmek de olur.

Bereket için gülün dibine para gömmek veya dallarına küçük keselerle para veya altın asmak ve sabah da bunları alıp cüzdana koymak da adettendir.Bereket çağrıştıran her şey olur. Mayalı ekmek yapmak, hayvanları beslemek, iyilik yapmak, aklınıza ne geliyorsa. Cüzdanların akşam açık bırakılması da bereket için yeni duyduğum bir yöntem. Yaparım, ne zararı var!

Bu da 2021 Hıdrellez için özel bir anlatım. Ben çok beğendim, siz de görün istedim. Vedic Astroloji'ye göre ayrı bir önemi var bu yılın.



Ben her yıl, gül ağacına bolca pirinç de bırakıyorum. 



Sonra onları kolye uçlarına koyup eşe dosta hediye ediyorum. 

Okunmuş Pirinçli Kolye..
(İsteyene yaparım, bir sürü pirinç oluyor elimde.)


Hepimize zihinlerimizi sakin tutabileceğimiz, anda kalabileceğimiz, huzur dolu yaşamlar diliyorum. 

Bu da yeni tanıdığım, tanımaktan mutluluk duyduğum Ayşegül Özkaraman'dan bir Hıdrellez Duası:

Sevdiğim kim varsa, kendim de dahil, sevebileceğim herkes de dahil... Bu duayı okusun. Kendi sesiyle duysun. Duası gerçek olsun...Her kelimesine şükretsin...Tek satırına nazar değmesin. Tüm dilekleriniz gerçek olsun....

Sevdikleriyle bir arada olsun.
Nesi varsa, bölüşecek biri olsun; nesi yoksa, bulup getirecek biri olsun. Bu birileri az ama öz olsun. Bazıları dünyada tek olsun. Sevgisinin tamamını harcasın. Harcasın ki, ona büyük bir miras kalsın..

Neşesi bol olsun.
Kendini mutlu etsin, durduk yere neşelenmek nedir bilsin. İçinde bir şey durup durup zıplasın. Duydukları, gördükleri onu gıdıklasın, kahkaha attırsın.

Sağlığı iyi olsun.
Kalbi ritmini çalsın. Yanakları kiraz pembesi, dudakları bal olsun. Teni sıcak kalsın, enerjisi dışına taşsın. Kanı bol olsun, damarlarında dönüp dönüp dolaşsın.

Yapmaktan bıkıp usanmayacağı bir işi olsun. Başarının gerçek adının bu olduğunu unutmasın. İbadet eder gibi, bu keşfini her gün yeniden kutlar gibi, onu yapıp dursun.

Değiştirmek istedikleri değişsin.
İçte ve dışta, iyi günde ve kötü günde tadilat yapsın. Eskilerini atsın, ruhunu havalandırsın. Kapıda hep kamyonu dursun. Dilediği yere taşınsın. Kendinden taşınmak isterse, içindeki güç, dışındaki sevgi ona yardımcı olsun.

Bir şey ona sürpriz olsun. Günlerinden bir günü, bir pakete sarılı olsun. Açılınca, içinden hiç beklemediği güzel bir haber çıksın. Bu gün üç yüz altmış beşten herhangi biri olsun. Öylesine bir pazartesi, arkaya kavuşturduğu ellerinde, unutulmaz bir salı saklasın. Öyle tahmini mümkün olmayan bir şey olsun ki bu, hayatın zekasını anlatsın.

Bir hayali gerçek olsun.
Bir hayale gözünü yumsun. Peşinden koşup, onu sobelesin. Hayalini kendinden saklamasın. Bir çizgi filmde olduğunu, her şeyin mümkün olduğunu unutmasın...

Ne dilediğinize dikkat edin; bu yıl hepsi gerçekleşiyor!



Her günümüz bayram gibi olsa ne iyi olur...