Önce Mono Sodyum Glutamat'ı duyduk. (MSG veya E621). Yiyeceklerin içerisindeki tadı öne çıkartmakla kalmayıp tat almamızı sağlayan bezlerin salgısını arttırdığı, illüzyon tatlar yaratıp beyin kimyamızla oynadığı, - Alzheimer's ve Parkinson'a sebep olabileceği -, retina dejenerasyonu (hasarı) yarattığı, - glukom'a, göz tansiyonuna yol açabileceği - iddia edilince iyice tırstık.
Bir gazetede köşe sahibi olsaydım neler yazardım acaba derken denemeye niyetlendim. Şimdilik bir patronum olmamasının da avantajını kullanarak içimden geldikçe. Arada sırada da keyifli söyleşiler. Söyleşileri sağ tarafta çok okunanlardan daha kolay bulabilirsiniz. Kitaplarıma da üzerlerine tıklayarak göz atabilirsiniz.
12 Ocak 2017 Perşembe
Ne Yiyorsak Oyuz, O Yüzden Mi Zehir Saçıyoruz?
Önce Mono Sodyum Glutamat'ı duyduk. (MSG veya E621). Yiyeceklerin içerisindeki tadı öne çıkartmakla kalmayıp tat almamızı sağlayan bezlerin salgısını arttırdığı, illüzyon tatlar yaratıp beyin kimyamızla oynadığı, - Alzheimer's ve Parkinson'a sebep olabileceği -, retina dejenerasyonu (hasarı) yarattığı, - glukom'a, göz tansiyonuna yol açabileceği - iddia edilince iyice tırstık.
Etiketler:
aspartam,
AVM,
bakkal,
GDO,
gıda_analizi,
kasap,
manav,
mısır şurubu,
MSG,
pestisit,
plastik,
plastik_kaplar,
supermarket,
zehir
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)