13 Aralık 2014 Cumartesi

Yeni Yıl Dilek Panosu


Her yılbaşı adet haline getirdim, mutlaka bir dilek panosu yapıyorum. Birkaç defa denk gelip yakın dostlarımdan bana katılanlar ve bu işten keyif alanlar da oldu. Belki siz de seversiniz diye bu defa detaylarıyla burada paylaşmak geldi içimden.

Benim için bu panolar Noel babaya mektup yazmak gibi bir şey. Ama fazlası da var. Hayatımda neyin gerçekten önemli olduğunu keşfetmeme veya yeniden hatırlamama yardımcı oluyorlar. Resimler ve semboller kullandığım için de kelimelerin kısıtlayıcılığına takılıp kalmadan, "Nasıl anlatsam?" diye düşünmeden kolayca gerçek dileklerimi ifade edebiliyorum.

O kurs senin bu workshop benim gezerken öğrendiğim şeyleri harmanlayıp kullanmayı severim. Bu panoyu da Feng Shui'nin Bagua haritasına oturtup o enerjiden de yararlanmasam ayıp olurdu.

Başlıyorum:


Bagua haritası, hani evleri Feng Shui'ye göre düzenlerken kullanılan araç. Şöyle bir şey:


Bu yıl ilgilenenler için panoyu nasıl yaptığımı detaylarıyla anlatıyorum.

Önce bir A4 kağıt, karton veya benzeri bir zemine ihtiyacınız olacak. Benim bu defa yaptığım gibi özenmek isterseniz o boyda bir kartonu yeşil bir kumaşla kaplayarak yeşil rengin enerjisinden de yararlanabilirsiniz.



İşe bu zemini 9 eşit parçaya ayırarak başlayabilirsiniz.


Bagua hayatımızın tamamını kaplar. Bu dokuz kutucukla siz de 
hayatınızın her alanı için dilekte bulunabileceksiniz.

Geleneksel olarak yerleşim şöyle:


Başlarken önce şu soruların cevabını vermeniz gerekecek.

Zenginlik ve Bereket: Sizin için zenginlik nedir? Ev, araba, bol bol para, paylaşmak? Daha başka şeyler?

Tanınırlık ve Şöhret: Ne şekilde tanınmak istiyorsunuz? İyi bir iş adamı/kadını? İyi bir anne? İyi bir aşçı? Şarkıcı? Sporcu? İyi bir insan? Güzel? Yakışıklı?

Aşk ve Evlilik: Romantik ilişkilerinizde ne istiyorsunuz?

Sağlık ve Ev: Sağlığınızın ve evinizin nasıl olmasını istiyorsunuz? Bunu yaratmak için neye yoğunlaşmak istiyorsunuz?

Aile  ve Dostlar: Ailenizle ve dostlarınızla ideal yaşamınızı nasıl görüyorsunuz? Burası aslında günlük yaşamınızı, gerçek sizi temsil ediyor.

Çocuklar ve Yaratıcılık: Kendi içinizdeki çocuğu geliştirmek için neler yapmak istiyorsunuz? Çocuklarınızı veya ileride olacak çocuklarınızı?

Bilgi ve Gelişim: Hangi alanlarda gelişmek istiyorsunuz? Buna ulaşmak için neler yapacaksınız?

Kariyer ve Yaşam Yolu: Gerçekten ne yapmak istiyorsunuz? Ne yapmak sizin amaçlarınızla örtüşüyor ve kişisel becerilerinize uyuyor?

Yolculuk ve Yardımcı Kişiler: Dünyanın nerelerine gitmek istiyorsunuz? Yaşamınızın çeşitli alanlarında kimlere özeniyor veya kimlerden yardım/ilham alıyorsunuz?

Bu sorulara cevap verdikten sonra sıra görsellerinizi toplamaya geldi. Ve o görselleri ilgili kutucuklara yerleştirmeye. Oradan buradan, dergilerden, gazetelerden keseceğiniz resimler işinizi görebileceği gibi kendi kişisel fotoğraflarınızı veya çizimlerinizi de kullanabilirsiniz.

Kendi fotoğraflarınızı kullanmanız bu panonun izlediğiniz bir filmi değil de size ait bir hayatı temsil ettiğini hatırlatması açısından yararlı olabilir. Ayrıca şu noktaya da özen gösterin, dilekleriniz sizin isteklerinizi yansıtsın, sizden beklenilenleri değil. ( Yaa, genel müdür olmayı, o en trendy okulda okumayı, o spor arabayı gerçekten de istiyor musunuz bakalım!?)


Bunu yaptığınızda kendinizi hayatınıza kuş bakışı bakar gibi hissedeceksiniz. Bakın bakalım nelere öncelik vermek istiyorsunuz, nerelerde dengeyi kaçırmışsınız, neleriniz eksik, neleriniz fazla? Görünce şaşırabilirsiniz!

Herkese şimdiden her şeyin gönüllerince olduğu, keyifli yıllar diliyorum. "Gönüllerince" deyince, gönülde ne varsa onu çekiyoruz, unutmayın.

İyi Seneler!




Bu yeni yıl tüm insanlığa, akıl fikir, 
barış ve mutluluklar getirse 
ne iyi olur..