11 Aralık 2014 Perşembe

40 Yaş Üstü Makyaj


"Ben botoksumu, face lift'imi yaptırmışım, niye 40+ makyajı yapayım?" diyorsanız, tamam siz yapmayın... (Ama ne kadar çekilirse çekilsin, her sabah portakal suyu içer gibi vitamin iğnesi de yaptırsanız, o cilt eskisi kadar elastiki değil tabi ki...) Bu yazı harbi 40 yaş üstü olanlar için. Diğerleri için teenager makyajı yazacağım daha sonra 😀

Başlıyorum!


- Mümkünse makyajdan önce cildinize peeling uygulayın. Böylece daha pürüzsüz olur ve kırışıklıklar da daha az görünür.
- Kuvvetli bir nemlendirici sürün.
- Gözaltı torbalarını azaltıp, cildi daha gergin tutacak bir ürün kullanmakta fayda var.
- Cildiniz kurumaya yüz tuttuysa, krem fondöten tercih etmeniz yararlı olur. Mat görünümleri tercih edin. Parlak ürünler daha fazla defo gösterir.



 Bu durum pudra için de geçerli. Yüzünüzün sadece orta kısmına hafifçe pudra uygulayın. Göz kenarlarına yapmayın, yaparsanız kırışıklıklar daha belirgin olur.
- Çenedeki sarkmalar ve göz kapağındaki düşüklükler bir ton koyu fondötenle gölge yaparak daha az görünür hale getirilebilir.



- Hatta lekeleri, morlukları ve renk farklılıklarını da, cilt renginize göre sarı ve turuncu kapatıcılarla da düzeltebilirsiniz.




- Olgun ciltlerde krem allık daha başarılı olur. Üzerinden hafifçe toz allıkla geçerek belirginleştirebilirsiniz.



- Genel olarak, daha doğal renkleri seçmekte fayda var.
- Kaş altınızı fazla aydınlatmayın. Bu düşük göz kapaklarını belirginleştirir.
- Kaşlarda boşluk varsa, veya beyazlamışsa, kaş kalemi veya uygun renkteki toz farla düzeltilebilir.








- Eyeliner kullanıyorsanız, fazla net ve kuvvetli değil de hafif smokey yapmaya çalışın. Ayrıca göz kapaklarınız çok düşükse, göz kalemi daha doğru bir tercih olabilir.
- Kırmızı ruj pek hoş dursa da herkese yakışmaz. Kendinizi kırmızıyla iyi hissetmezseniz, göz makyajınıza ağırlık verip, dudaklarınızda nude tonları da tercih edebilirsiniz.










- Ama illa ki kırmızı diyorsanız, olgun ciltlerde daha açık tonlarda kırmızı tercih edilebilir. 





Hangisi daha iyi siz karar verin...


- Rujunuzu sürmeden önce, bir diş fırçasıyla dudaklarınızı fırçalayıp, ölü derilerden arındırmanız ve bir nemlendirici sürmeniz iyi olur. Sabitlemek veya rengi hafifletmek için üzerinden şeffaf pudrayla da geçebilirsiniz.

- Son olarak, tüm yüzünüzün üzerinden şeffaf bir pudrayla geçerek veya fiksleme spreyi kullanarak kalıcılık sağlayabilirsiniz.




  
Göz renginize göre, en uygun far paletini oluşturmak için aşağıdaki linkten yararlanabilirsiniz:

   



Yaş almak mecburi, yaşlanmak isteğe bağlı.

İçimizdeki çocuğu hiç kaybetmezsek ne iyi olur...